El Port Olímpic fa un pas més en la configuració del Balcó Gastronòmic, el nou espai de restauració que connectarà la ciutat amb el mar, i que veurà la llum l’estiu del 2024, a les portes de la Copa Amèrica de Vela. Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) ha adjudicat el 80% de les propostes gastronòmiques que integraran la nova oferta de restauració del Port Olímpic.
![]() |
|
El resultat de la licitació ha estat el següent:
|
![]() |
Un primer pas per a la transformació de la restauració del Port Olímpic
Aquest primer concurs ha permès adjudicar 9 dels 11 restaurants que conformaran el Balcó Gastronòmic. Els 2 espais restants seran adjudicats durant el primer trimestre del 2023. També en aquest mateix període s’obrirà el concurs que determinarà com seran els tres establiments gourmet que completaran el Balcó Gastronòmic. Aquests espais actuaran com a petites botigues gastronòmiques complementàries als restaurants.
Els actuals restaurants del Port Olímpic tancaran el proper 8 de gener. Fins que es produeixi la inauguració dels nous espais, els treballadors i treballadores, que tenen garantida la seva continuïtat, tindran accés als serveis d’orientació professional de Barcelona Activa i a un complet pla formatiu de 1.000 hores que preveu diferents itineraris dins l’àmbit de l’hostaleria i la restauració. L’objectiu és fomentar el creixement professional d’aquestes persones i facilitar l’actualització dels seus coneixements d’acord amb les actuals necessitats del mercat.
El nou eix gastronòmic del litoral barceloní, a punt per a la Copa Amèrica de Vela
El Balcó Gastronòmic serà un gran passeig que connectarà la ciutat amb el mar. Es tracta d’una àrea de 24.000m2, 8.000 dels quals destinats a espais de restauració, ubicada al Moll de Gregal, un àmbit que es començarà a renovar per complet a finals del mes de gener i que estarà enllestit a finals de l’estiu del 2024. En total, el projecte té un pressupost de
15,9 M€.
La reforma permetrà definir un entorn sense obstacles que afavorirà el diàleg entre l’activitat del Port Olímpic, Barcelona i el Mediterrani. El nou centre gastronòmic disposarà d’una connexió directa amb la platja de la Nova Icària i tres eixos verticals equipats amb escales i ascensors que milloraran la connexió de tots els àmbits del Port Olímpic amb la ciutat. A més, es construiran zones d’estada i miradors que convidaran a relaxar-se, seure-hi i gaudir de les vistes.
La llum i la transparència seran dos elements protagonistes en la definició dels nous locals, on materials com el vidre facilitaran la comunicació visual amb el mar i l’activitat portuària. A més, els espais situats al nivell superior s’ubicaran a un voladís sobre el mar, incrementant encara més la sensació d’obertura i proximitat al litoral; mentre que els restaurants ubicats a la cota port comptaran amb àmplies terrasses, construïdes sota la gran pèrgola fotovoltaica que presidirà la coberta del Balcó Gastronòmic i que serà capaç de generar l’energia equivalent al consum de 250 llars, contribuint a fer del Port Olímpic un espai sostenible.